Program 2022-2023

Här i PRO-lokalen i Krylbo träffas vi på innekvällarna.
Lyssnar, diskuterar, ser på bilder m.m.

Tiden är 19:00

Plats: PRO-lokalen i Krylbo, Sörgårdsvägen 16.Åk Mejerigatan in från Järnvägsgatan. Det står PRO med stora bokstäver på huset! Och DU – ta med eget kaffe och kaffebröd. Välkommen!


EXKURSIONER: Samling på parkeringen framför Krylbo järnvägsstation kl. 18.00 om inte annat anges. Tag med lämpliga kläder och fika. Telefon Mats: 070 – 399 81 63.

Måndagen den 10 oktober kl 19:00
Ringmärkning av pärluggla. Vid dåligt väder ring Mats och hör om det blir av eller inte. Varma kläder! Tel 070-399 8163

Måndagen den 24 oktober Bildvisning! Ta med era bilder så får vi njuta av dem, alltid lika uppskattat. Har du diabilder så hör av dig innan till Mats 070- 399 8163.

Måndagen den 7 november Släktforskning. Birgitta Larhm och Anders Larsson från Folkare Släktforskarförening kommer tillsammans att berätta om hur släktforskning går till. Har ni frågor om er släkt så går det bra att fråga denna kväll.

Måndagen den 21 november Havsörnen i Dalarna. Lars-Erik Nilsson från Dalarnas Ornitologiska förening kommer och berättar om havsörnarna och de projekt som pågår i Dalarna.

Måndagen den 12 december Bildvisning och smörgåstårta är på temat för årets sista kväll. Missa inte detta!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !

Torsdagen den 6 januari Dags för den årliga vinter exkursionen. Denna gång åker vi till Sonnboviken och det fina fågeltornet. Samling på parkeringen framför Krylbo järnvägsstation kl 9:00. Tag lämpliga kläder, och fika.

Måndagen den 16 januari Artportalen! Vi ger oss in i allt det spännande som finns dolt i artportalen. Nytt är till exempel möjligheten att via bild som man tar med kamera eller mobil göra artbestämning.

Måndagen den 30 januari Vi djupdyker i finkarnas och sparvarnas värld. De är i grunden lika men ändå så olika.

Måndagen den 13 februari Artbestämning av fåglar. Det blir både om utseende och läten denna kväll.

Måndagen den 27 februari ÅRSMÖTE

Traditionella årsmötesförhandlingar och sedan föreläser Linda Petersson om vitryggig hackspett. Linda är ansvarig för Naturskyddsföreningens projekt vitryggig hackspett och kan allt om dessa speciella fåglar.

Mars Dalarnas ornitologiska förening har årsmöte. Se DOFś hemsida eller kontakta Mats 070- 399 8163.

Måndagen den 13 mars Fåglarnas bon. Hur ser olika fåglars bon ut och varför är bona konstruerade som de är? Här finns en mångfald av olika konstruktioner, läten och byggteknik.

Måndagen den 27 mars Ugglelyssning. Samling kl 18:00 Krylbo järnvägsstation. Vi åker till ett ”säkert” uggleställe för att lyssna efter dessa spännande och oberäkneliga varelser med sina fantastiska läten.

Måndagen den 10 april Vi åker någonstans i Folkare där många vårfåglar rastar.

Måndagen den 24 april Målsjön vid Norberg är en för oss ny sjö som vi ska bekanta oss med under Barbros ledning.

Söndagen den 7 maj Fågelskådningens dag kl 8:00 – 11:00 Folkare ornitologiska förening arrangerar fågelskådningens dag vid Sonnboviken. Följ skyltar från RV70. Kom och var med!

Måndagen den 22 maj Stadssjön vid Hovran, Hedemora. Vi besöker även i år denna nya och trevliga lokal. Kanske vi får se några vattenbufflar.

Fredagen den 2 juni kl 21:00 parkeringen vid Krylbo järnvägsstation. Nattsångare. Vad kan vi hitta i Folkarebygden denna kväll? Kanske näktergal, flodsångare, hornuggla eller rördrom?

Någon gång under september åker vi till Bodås, Torsåker, för att följa de sträckande fåglarna där. Datum ej bestämt, kontakta Mats tel 070-399 81 63

Söndagen den 3 september samling kl 7:00 vid Krylbo järnvägsstation. vi besöker Hässlen i Garpenberg och tittat på nötkråkorna där. Nu ska det vara full fart på deras transport av nötter. Telefon Mats 070- 399 8163.

Måndagen den 11 september Programsnickring. Vi gör program för hösten vintern och våren. Kom och tyck till vad vi ska göra.

Söndagen den 24 september samling vid Krylbo station kl 8:00. Vi gör en utflykt till nya våtmarken vid Storgrundet, Bäsingen för att titta på höstfåglar. Kanske är den nya plattformen klar då.

Måndagen den 9 oktober Ringmärkning av pärluggla. Iår för 40:de året i rad -litet jubileum. Vid dåligt väder, ring Mats 070- 399 8163 för att höra om det blir av eller inte. Varma kläder!